Haza > Megoldások > Tartalom

Kalibrálás eredménye okozta CMM szonda ellenőrző befolyása

Szonda rendszer a három koordináta mérési machine(CMM), melyik van főleg hozzászokott mér a munkadarab felületén a kulcsfontosságú része. És ez a munka hatékonyságát és pontosságát három koordináta mérési gép zárt kapcsolata. Amennyiben nincs fejlett mérési fej, van nem kiemelkedő funkciók CMM.

CMM szonda kalibrálása két fő célja van: ruby stylus kompenzáció átmérője kap, és a különböző kameraállások stylus pontosan mérő közötti kapcsolat. Szonda kalibrálása pontossága közvetlenül befolyásolja a pontosság a kalibrációs. A szonda kalibrálása három koordináta mérési gép földmérő kell figyelni a következő probléma:

1. válassza ki a megfelelő mérési stylus és kiterjesztése, általános használata 4 * 30 stylus kiterjesztés nélkül. Határozottan telepíteni a toll és a gömb, törölje le tiszta a ceruzát, és területén az vízmentes alkohollal.

2. szonda kalibrálása után szonda kalibrálása pontosságát ellenőrző kell elvégezni, eltérése Érvényesítés műsor, vagy ismert a szoftver, nem több, mint 30 mm-es nyomtávú gyűrűt, és gage blokk alkotnak egy komplett érvényesítés.

3. , a mérő sebesség szonda kalibrálása a sebesség, pontosság kalibráló kell tartani. Különösen részére azok hosszú ideig, vagy gyakran, mikor a mérő szonda kalibrálása sebessége különböző a kártérítés és ruby labda átmérő más lesz.

4. Ha a szonda kalibrációs eredményeket megállapította, hogy a hiba az űrlap nagyobb, fontolja meg hogy okozta a következő okok miatt, vagy nem: először is, a szonda vagy gömb nem törölte, kell letörölte tiszta után be újra; Másodszor a szonda túl régi, ki kell cserélni; Harmadszor az egyenesség a vezetősín nagy változás van, ellenőrizni kell keresztül a precíziós elmozdulás kalibrálása; Oda a légpárnás blokkolva van, kell időben tisztítani és beállítani. Ha megállapította, hogy az átmérője a normál, fontolja meg hogy nem törölje le tiszta, vagy bemeneti átmérőjű gömb a normális.


Kérjük, tájékoztassa a nekünk, ha bármilyen kérdés vagy tanácsadás

E-mail:overseas@cmm-nano.com